Итни случаи:  

Повикај доктор

Политика за приватност

ВОВЕД

Целта на оваа Политика за приватност е да опише како „Сè за децата“, собира, користи и споделува информации за вас преку нашата веб-локација лоцирана на https://sezadecata.mk„Сè за децата“ ја почитува вашата приватност и е посветена да ја заштити како што е наведено во оваа Политика за приватност. Ако не се согласувате со нашите политики и практики, не смеете да ги користите нашите услуги. Со пристап или користење на нашите услуги, вие се согласувате со оваа Политика за приватност. Оваа Политика за приватност може да се менува од време на време. Вашето континуирано користење на нашите услуги откако ќе направиме промени се смета за прифаќање на тие промени. Ве молиме прочитајте го ова известување внимателно за да разберете што правиме. Доколку не разбирате ниту еден аспект од нашата Политика за приватност, слободно контактирајте со нас или како што е опишано на крајот од оваа Политика.

Нашата Политика за приватност објаснува:

 • Информации што ги собираме
 • Како ги користиме и споделуваме вашите информации
 • Пристап до вашите информации и избори
 • Безбедност на вашите информации
 • Права на приватност во Македонија
 • Согласност за обработка на лични податоци во Македонија
 • Промени во нашата Политика за приватност
 • Прашања и како да контактирате со нас

Сајтови од трета страна. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку страницата „Сè за децата“. Нашиот сајт содржи и линкови до страници на трети страни кои не се во сопственост или контролирани од „Сè за децата“. Ве молиме имајте предвид дека ние не сме одговорни за практиките за приватност на таквите други сајтови. Ве охрабруваме да бидете свесни кога ја напуштате нашата страница и да ги читате изјавите за приватност на секоја веб-локација која собира лични информации.

Услови за користење. Ве молиме имајте предвид дека вашето користење на нашата страница и вашите информации, исто така, подлежат на нашите Услови за користење.

ИНФОРМАЦИИ КОИ ГИ СОБИРАМЕ

Информации што ни ги давате

Преку вашата употреба на нашата веб-страница, ние може да собираме информации кои идентификуваат, се однесуваат на, опишуваат, упатуваат, може да бидат поврзани со, или разумно би можеле да бидат поврзани, директно или индиректно, со посетител. Ние собираме информации што ни ги давате, на пример кога ја креирате или менувате вашата сметка, се регистрирате за да ја користите нашата страница, купувате производи или услуги од нас, барате информации од нас, контактирате со поддршката за корисници или на друг начин комуницирате со нас или ја користите нашата страница во трговија. Оваа информација може да вклучува:

 • Име
 • Адреса
 • И-мејл адреса
 • Телефонски број
 • Информации за плаќање (број на кредитна или дебитна картичка, датум на истекување и безбедносен код на кредитна картичка – исклучиво за цели на плаќање)
 • Дата на раѓање
 • Корисничко име и лозинка

Ве молиме имајте предвид „Сè за децата“ не се занимава со медицина и не обезбедува медицинска нега туку ангажира врвни експерти од областа на медицината кои се докажани во своето поле на делување. Ние не даваме ниту имаме намера да дадеме одговори на прашања поврзани со медицината. Понатаму, ако се регистрирате за да ја користите нашата услуга, може да биде побарано да доставите одредени доверливи информации за време на процесот на пријавување, како и демографски и други информации релевантни за дијагноза и третман, како што се начин на живот и општа медицинска историја (на пр. состојби , алергии итн.). Ќе можете да испраќате доверливи пораки и да комуницирате со лекар во врска со вашата дијагноза и третман. „Сè за децата“ ќе ги чува овие пораки приватни и доверливи. Информациите што ги собираме варираат во зависност од тоа како ги користите нашите услуги. Кога ќе побарате посета, ќе треба да ни дадете информации поврзани со здравјето („Заштитени здравствени информации“ или „ЗЗИ“) што ќе му требаат на лекарот за правилно да ги обезбеди медицинските услуги. Ние нема да користиме ЈЗУ за која било друга цел што не е во согласност со овој Договор, или кој било друг договор помеѓу вас и „Сè за децата“, без ваше писмено овластување, или освен ако поинаку не е дозволено или барано со закон. Можете да го отповикате, во писмена форма, секое такво овластување во секое време, освен до степен до кој сме преземале дејствија потпирајќи се на тоа.

Вашето користење на страницата може да вклучува и собирање информации од вашиот мобилен уред. На пример, сајтот може да побара ваша дозвола за собирање податоци за локацијата и/или може да побара пристап до мултимедија (фотографии или видеа) складирани на вашиот мобилен уред. Имате можност да го одбиете собирањето на податоци за геолокација, но ова може да ја ограничи вашата способност да учествувате во одредени активности преку страницата. Ако не сакате податоците за вашата локација да се споделуваат со „Сè за децата“, ве молиме одговорете соодветно кога ќе биде побарано на вашиот мобилен уред или посетете ги поставките на вашиот мобилен уред. Мултимедијата ќе се собира од вашиот уред само ако потврдно го изберете да се прикачи на апликацијата (т.е. изберете слика или видео за складирање на страницата). Мултимедијата нема да се споделува со други корисници на страницата (со исклучок на сликата која ќе ја поставите на вашиот профил, доколку е овозможена таа опција)

Информации што ги собираме автоматски преку вашата употреба на нашата страница

Google Analytics

Ние користиме Google Analytics, услуга за веб-аналитика обезбедена од Google, Inc. („Гугл“) за да собереме одредени информации во врска со вашата употреба на страницата. Google Analytics користи „колачиња“, кои се текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер, за да и помогнат на страницата да анализира како корисниците ја користат страницата. Можете да дознаете повеќе за тоа како Google ги користи податоците кога ја посетувате нашата страница со посета на „Како Google ги користи податоците кога ги користите сајтовите или апликациите на нашите партнери“ (се наоѓа на www.google.com/policies/privacy/partners/). 

Информации собрани преку колачиња и слични технологии

Ние и нашите даватели на услуги користиме колачиња и други технологии за да примаме и складираме одредени видови информации секогаш кога комуницирате со нашата страница преку вашиот компјутер или мобилен уред. Колаче е мала датотека која содржи низа знаци што се испраќа до вашиот компјутер кога посетувате веб-локација. Кога повторно ќе ја посетите страницата, колачето дозволува на страницата да го препознае вашиот прелистувач. Колачињата може да складираат уникатни идентификатори, кориснички параметри и други информации. Можете да го ресетирате вашиот прелистувач за да ги одбие сите колачиња или да покаже кога се испраќа колаче. Сепак, некои функции или услуги на страницата може да не функционираат правилно без колачиња.Ние користиме колачиња за да го подобриме квалитетот на нашата услуга, вклучително и за складирање на преферираните содржини за корисниците.

Ние го поддржуваме и се придржуваме до Законот за заштита на приватноста на децата на Интернет (COPPA) доколку сте на возраст под 18 години, ве молиме не обидувајте се да се регистрирате кај нас на оваа страница директно без согласност на родител или старател. Родителот или старателот се директно одговорни за давање информации и нивната точност поврзани со малолетникот и за плаќање на услугите кои се побарани.

ПОСЕБНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОРИСНИЦИТЕ НА САЈТОТ: НЕ ТРЕБА ДА ВНЕСУВАТЕ НИКАКВИ ИНФОРМАЦИИ ВО ПРОФИЛОТ КОИ ВИЕ (ИЛИ БИЛО КОЈ ЧЛЕН НА СЕМЕЈСТВОТО) САКАТЕ ДА ОСТАНАТ ДОВЕРЛИВИ. ЗДРАВСТВЕНИОТ ПРОФЕСИОНАЛЕЦ ИЛИ ЛЕКАР НЕМА ДА МОЖЕ ДА ВЕ КОНТАКТИРА ОСВЕН ПРЕКУ ЛИЧНИТЕ КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ КОИ ГИ ОБЕЗБЕДУВАТЕ ПРЕКУ САЈТОТ.

КАКО ГИ КОРИСТИМЕ И СПОДЕЛУВАМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Да се ​​обезбедат производи, услуги и информации. Ние собираме информации од вас и ги користиме информациите за:

 • обезбедување производи и услуги што ги нарачувате користејќи ја страницата;
 • регистрирање и сервисирање на вашата онлајн сметка;
 • давање на информации што ги барате од нас;
 • ве контактираме за нашите услуги или информации што сте ги побарале;
 • процесуира трансакции со кредитна или дебитна картичка;
 • овозможуваме да учествувате во интерактивни функции на нашите услуги;
 • ви испраќаме промотивни материјали или реклами за нашите производи и услуги, како и нови функции и понуди;
 • ги спроведуваме нашите Услови за користење или други законски права и правни лекови;
 • За вештачка интелигенција (како што е дефиниран терминот во Условите за користење). За да се избегне сомнеж, вештачката интелигенција нема да вклучува податоци со кои директно може да се идентификува било кој пациент.
 • администрирање анкети, наградни игри, промоции и натпревари; и
 • какви било други цели што ви се соопштени во моментот кога ги давате вашите информации или согласност.

Споделување со трети страни.

Даватели на здравствена заштита. Вашите лични податоци ги споделуваме само со избраниот медицински персонал и по потреба, со различни здравствени филијали, лекари и релевантен медицински персонал, но само во врска со вашата дијагноза и третман без информации за идентитетот на пациентот.

Добавувачи и даватели на услуги. Можеме да обезбедиме информации на трети лица продавачи и даватели на услуги кои ни помагаат да работиме и управуваме со нашата страница, да обработуваме нарачки и да ги исполнуваме и испорачуваме производите и услугите што ги купувате или барате од нас. Овие продавачи и даватели на услуги ќе имаат пристап до вашите лични информации за да ги обезбедат овие услуги, но кога тоа ќе се случи, ние имплементираме разумна договорна и техничка заштита за да ја ограничиме нивната употреба на тие информации за да ни помогнат да ја обезбедиме услугата.

Корпоративни филијали. Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со нашите корпоративни подружници кои се предмет на оваа политика и важечкиот закон.

Социјални медиуми. Ако користите услуги од трети страни, како што се Фејсбук, Гугл или Твитер, преку страницата, за да се најавите на страницата или да споделите информации за вашето искуство на страницата со други, овие услуги од трети страни можеби ќе можат да соберат информации за вас, вклучувајќи информации за вашата активност на страницата, и тие може да ги известат вашите врски на услугите на трети страни за вашата употреба на страницата, во согласност со нивните сопствени политики за приватност.

Јавни објави и активности. Ако изберете да се вклучите во јавни активности на страницата, треба да знаете дека секоја информација што ја споделувате таму може да се прочита, собира или користи од други корисници на овие области. Треба да бидете внимателни при откривањето лични информации додека учествувате во овие области. Ние не сме одговорни за информациите што ќе одберете да ги доставите на овие јавни области. Секој корисник што објавува на овие јавни површини разбира и потврдува дека не постои очекување за приватност за информациите во овие јавни области.

Ваша согласност. Покрај споделувањето опишано на друго место во оваа политика, ние ќе споделуваме лични информации со компании, организации или поединци надвор од „Сè за децата“ кога ќе имаме ваша согласност или барање да го сториме тоа.

Правна постапка. Личните информации со кои располагаме може да бидат споделени со трети лица, компании, организации или поединци надвор од „Сè за децата“ доколку:

 • Биде побарано по писмен пат од иституциите на системот за цел спроведување на важечкиот закон, регулатива, правен процес или применливо владино барање.
 • Спроведување на важечките Услови за користење, вклучувајќи истрага за потенцијални прекршувања.
 • Откривање, спречување или на решавање на измами, безбедносни или технички проблеми.
 • Заштитување од повреди на правата, имотот или безбедноста на „Сè за децата“.

ПРИСТАП ДО ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ И ИЗБОРИ

Можете да пристапите и да ажурирате одредени информации што ги имаме во врска со вашата онлајн сметка со најавување на вашата сметка и одење во делот Сметка на нашата страница. Ако имате прашања во врска со личните информации што ги имаме за вас или треба да ги ажурирате вашите информации, можете да не контактирате преку нашата контакт форма.

БЕЗБЕДНОСТ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Ние користиме индустриски стандардни физички, технички и административни безбедносни и заштитни мерки за да ја заштитиме доверливоста и безбедноста на вашите лични информации. Меѓутоа, бидејќи Интернетот не е 100% безбедна средина, не можеме да гарантираме за безбедноста на сите информации што ни ги пренесувате. Не постои гаранција дека информациите нема да бидат откриени, изменети или уништени со прекршување на некоја од нашите физички, технички или менаџерски заштитни мерки. Ваша одговорност е да ја заштитите безбедноста на вашите информации за најавување. Ве молиме имајте в предвид дека е-поштата и другите комуникации што ни ги испраќате преку нашата страница не се шифрирани и силно ве советуваме да не пренесувате никакви доверливи информации преку овие средства.

МАКЕДОНИЈА – ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ

Право да се бара пристап до информации

Имате право да побарате „Сè за децата“ да ве извести за личните информации за вас што сме ги собрале и користеле. Откако ќе го добиеме и вашето барање, по утврдување на Вашиот идентитет, ќе ви откриеме:

 • Категориите на лични информации што се собрани за вас.
 • Категориите на извори за личните информации што се собрани за вас.
 • Нашата деловна или комерцијална цел за собирање на тие лични информации.
 • Категориите на трети страни со кои се споделени тие лични информации.
 • Специфичните лични информации што се собрани за вас

Право да се бара бришење на информации

Имате право да побарате „Сè за децата“ да ги избрише сите ваши лични податоци што се собрани за вас или член на вашето семејство. Откако ќе го добиеме вашето барање и ќе го потврдиме вашиот идентитет, ќе ги избришеме вашите лични податоци од нашата евиденција.

Вашето барање може да го одбиеме доколку е потребно:

 1. Да ја завршите трансакцијата за која се собрани личните информации, обезбедени се производи или услуги кои сте и побарале, преземени се дејствија разумно предвидени во контекст на нашиот тековен деловен однос со вас или на друг начин треба да се реализира претходно постигнат договор со вас.
 2. Да се откријат безбедносни инциденти, злонамерни, измамнички или незаконски активности или постои прогон од страна на институциите на системот од и биде доставено барање до нас од одговорните за таквите активности.
 3. Во моментот се вршат процедури за одржување на платформата или се идентификуваат грешки што ја нарушуваат постојната планирана функционалност.
 4. Да се зачува изворот на јавни или рецензирани научни, историски или статистички истражувања што се придржува до сите други важечки закони за етика и приватност, кога бришењето на информациите веројатно може да го направи невозможно или сериозно да го наруши достигнувањето на истражувањето, доколку претходно сте дале информирана согласност.
 5. На било кој начин се нарушува било каква законска обврска.

Остварување на вашите права

За да ги остварите правата наведени погоре, ве молиме поднесете барање во писмена форма до „Сè за децата“ преку контакт формата наведена во оваа Политика за приватност.

Само вие, или лице регистрирано кое го овластувате да дејствува во ваше име, може да поднесе барање поврзано со вашите лични податоци. Може да поднесете барање и во име на вашето малолетно дете.

Може да поднесете барање за пристап само двапати во период од 12 месеци. Вашето барање мора:

 • Да обезбеди доволно информации што ни овозможуваат разумно да потврдиме дека сте лицето за кое се собирани лични информации или овластен претставник.
 • Да го опишете вашето барање со доволно детали што ни овозможуваат правилно да го разбереме, оцениме и одговориме.

Не можеме да одговориме на вашето барање или да ви обезбедиме лични податоци ако не можеме да го потврдиме вашиот идентитет или овластување и да потврдиме дека личните информации се однесуваат на вас.

Поставувањето барање не бара од вас да креирате сметка кај нас.

Ќе ги користиме само личните податоци дадени во барањето за да го потврдиме вашиот идентитет или овластување за да го поднесете барањето.

Време и формат на одговор

Ние се трудиме да одговориме на барање во рок од триесет (15) дена од неговото примање. Доколку ни треба повеќе време, писмено ќе ве информираме за причината и периодот на продолжување.

За барања за пристап, нашиот одговор ќе го покрие само периодот од 12 месеци што му претходи на барањето. Одговорот што го даваме ќе ги објасни и причините поради кои не можеме да исполниме барање, доколку е применливо. Ќе избереме формат за да ги обезбедиме вашите лични информации што е лесно употреблив и треба да ви овозможи да ги пренесувате информациите од еден ентитет на друг ентитет без пречки.

За да ги добиете овие информации, контактирајте не преку контакт формата со „Барање за информации за приватност“ како субјект. Како одговор ќе ви ги доставиме бараните информации на вашата е-пошта. 

СОГЛАСНОСТ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ВО

Со пристапување и регистрирање на оваа интернет локација, вие се согласувате со нашата Политика на приватност и давате согласност за обработка на вашите лични податоци на начин опишан во овој текст погоре.

ПРОМЕНИ НА НАШАТА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Нашата Политика за приватност може да се менува од време на време. Ние нема да ги намалиме вашите права според оваа Политика за приватност без ваша согласност во согласност со важечкиот закон. Ќе објавиме какви било промени во политиката за приватност на оваа страница и, доколку промените се значајни, ќе обезбедиме позначајно известување (вклучувајќи, за одредени услуги, известување по е-пошта за промените во политиката за приватност). Ние, исто така, ќе ги чуваме претходните верзии на оваа Политика за приватност во архива за ваш преглед. Можете да побарате хартиена копија од ова известување во секое време, дури и ако сте се согласиле да го добиете известувањето по електронски пат. Ќе ви обезбедиме хартиена копија веднаш.

ПРАШАЊА И КАКО ДА СЕ КОНТАКТИРАТЕ

Ако имате какви било прашања, грижи, поплаки или предлози во врска со нашата Политика за приватност или на друг начин треба да контактирате со нас, ве молиме не контактирате преку контакт формата.

Параметри за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржина и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ја нашата Политика на приватност Политика на приватност
Youtube
Согласност за прикажување содржина од - Youtube
Vimeo
Согласност за прикажување содржина од - Vimeo
Google Maps
Согласност за прикажување содржина од - Google
Spotify
Согласност за прикажување содржина од - Spotify
Sound Cloud
Согласност за прикажување содржина од - Sound
Cart Overview